28/03/2024

Aneu amb compte amb el nou etiquetatge dels productes sense gluten

Celiacs

Des del passat 20 de juliol s'ha modificat l'etiquetatge dels productes sense gluten i aquesta modificació ha generat moltes reticències des de les associacions de celíacs per considerar que poden generar confusions.

Ara els productes per als celíacs i intolerants al gluten mostren la informació sobre la seva composició de manera diferent. Abans, les etiquetes deixaven ben clar si el producte era sense gluten i en canvi amb aquest reglament, les etiquetes es regulen per la part per milió (ppm) de gluten que pot contenir un aliment.

Els productes vindran etiquetats com a aliments "sense gluten" o "molt baix en gluten". La diferència entre les dues categories és abismal. La primera categoria emmarca els productes que contenen menys de 20 ppm de la proteïna i la segona, entre 20 i 100 ppm. Els celíacs només poden ingerir productes que estiguin emmarcats en la primera categoria i en cap cas de la segona.

Un altre dels agreujants del nou etiquetatge és que les dues categories podran anar acompanyades de diferents enunciats, com: elaborat específicament per a celíacs, elaborat per a persones amb intolerància al gluten, indicat per a persones amb intolerància al gluten o indicat per a celíacs. 

L'Associació Celíacs de Catalunya (ACDC) ha lamentat aquesta mesura i l'ha titllada "de nou pas enrere" i recorden als celíacs i celíaques que no ingereixin productes amb més de 20 ppm de gluten, i per tant es limitin a consumir exclusivament productes etiquetats amb la llegenda "Sense gluten".

Menús sense gluten

Els restauradors també hauran de controlar  la utilització només de productes per sota de 20 ppm de gluten per l’elaboració dels plats aptes per a celíacs.

I vigilar també de no barrejar aliments sense gluten amb aliments baixos en aquesta proteïna.

A les nostres cases de colònies compten amb menús per celíacs. Si voleu saber més contacteu amb nosaltres.

Cal Mata

Can Foix

Can Pere

descoberta logo footer

Fix: 93 814 95 42
Mòbils: 637 754 277 - 661 658 192
calmata@descoberta.cat

info@descoberta.cat 
www.descoberta.cat

Contacte

Casa de colònies Cal Mata,
Carrer de dalt 6, banyeres del Penedès (saifores) 43711