22/05/2024

I els mestres?

Activitats complementàries dirigides als mestres durant les colònies

Enguany, i com a novetat, Descoberta i Cal Mata us volem proposar als mestres que aprofiteu al màxim les colònies no només amb les activitats dels vostres nens i nenes, sinó també amb una activitat només dirigida a vosaltres, en estones en què els monitors s’ocupen dels infants.

Activitats com:

Visita guiada a la biblioteca de Cal Mata [vinculada a la Universitat Rovira i Virgili] per descobrir obres que ens ajudin a aprofitar les estades de l’escola abans o després de fer-les. Descoberta de la casa de la Marta Mata, on treballava en favor de l’escola.

Les activitats a la casa de colònies Cal Mata estan organitzades per Descoberta.

Hi trobareu dues línies d’activitat:

  1.  Activitats de suport per un bon aprofitament pedagògic de les colònies
  2.  Activitats de descoberta i aprofitament de la tasca de la pedagoga Marta Mata

Escola d'Estiu del Penedès

Des de l'any 1979 la Fundació acull cada any a primers de juliol l'Escola d'Estiu del Penedès, que organitzen els Moviments de Renovació Pedagògica de les tres comarques Penedès, Baix Penedès i Garraf.

Més enllà de formar part d'un pla de formació global o específic, les escoles d'estiu són fruit de la iniciativa de col·lectius de mestres de tot Catalunya que de forma conscient, amb moltes hores de dedicació, treballen per la millora educativa, que només és possible amb la implicació i la participació activa del professorat. És part de l'esforç per anar endavant que sempre ha distingit els mestres de Catalunya, amb l’objectiu d’aconseguir una bona educació per a tothom.

Trobareu informació sobre altres Escoles d'Estiu, al web de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica.

Biblioteca

La biblioteca de la Fundació Àngels Garriga de Mata és la Biblioteca Curtó, que pren el nom del llibre d'Àngels Garriga, Un rètol per a Curtó, on Curtó és el nom literari de Saifores.

Fons

S'inicià amb el fons de la biblioteca familiar i professional d'Àngels Garriga i de la seva filla Marta Mata, i donatius de les biblioteques d'altres mestres, editorials i institucions del camp de l'educació, especialment amb donatius de duplicats de la Biblioteca Rosa Sensat.

La biblioteca de la Fundació ocupa en l'actualitat més de 200 m², repartits en diferents estances, amb un enorme fons dedicat a la pedagogia. És de lliure consulta per a educadors i estudiosos.

Més informació a Biblioteca Curtó

Running sport media | Air Jordan 10 — Ietp

descoberta logo footer

Fix: 93 814 95 42
Mòbils: 637 754 277 - 661 658 192
calmata@descoberta.cat

info@descoberta.cat 
www.descoberta.cat

Contacte

Casa de colònies Cal Mata,
Carrer de dalt 6, banyeres del Penedès (saifores) 43711